Wat is SmartRekenen?

3

Complete rekenmethode

SmartRekenen is dé complete blended rekenmethode voor alle leerjaren en niveaus vo en mbo. SmartRekenen bevat theorie, oefenen, toetsen en examentraining en voor de referentieniveaus 1F, 2A, 2F, 3F.

De methode werkt in alle moderne browsers op pc, laptop en tablet, is gekoppeld aan ELO’s en verkrijgbaar als pdf en leerwerkboek.

Door de juiste mix van lesmateriaal kan de leerling altijd aan de slag in de vorm die het beste bij hem aansluit!

Demo Leerlijn

3

Adaptieve leerlijn voor elke leerling

De inhoud van SmartRekenen is opgedeeld in logische leerlijnen per referentieniveau afgestemd op rapporten van Meijerink, de meest recente syllabi en de eisen in de examens van Cito.

De rekenmethode bestaat uit referentieniveaus met delen. Een deel is opgebouwd uit hoofdstukken uit verschillende domeinen door elkaar, en sluit af met een tussentijdse toets.

Elk hoofdstuk begint met een diagnostische toets. Als de leerling het hoofdstuk al beheerst mag hij gelijk door naar het volgende hoofdstuk! Beheerst de leerling het hoofdstuk nog niet, dan volgen adaptieve oefenparagrafen met interactieve theorie en opgaven.

Arrangeer op maat

3

Arrangeer op maat

SmartRekenen is modulair opgebouwd. De lesstof en alle toetsen van de rekenemethode zijn volledig naar wens te arrangeren. Ook kan SmartRekenen geïntegreerd worden bij andere vakken, of aanvullend gebruikt worden.

Zo kunnen alle hoofdstukken en zelfs paragrafen binnen een niveau door elkaar gebruikt worden. Er ontstaat een leerroute op maat, passend bij de leerling.

Binnen de zelfgemaakte leerroute kan de leerling adaptief door de lesstof. Zo zet de docent de lijnen uit en heeft de leerling vrijheid om in eigen tempo vorderingen te maken. Differentiëren in optima forma!

Intelligente rekenschrift

3

Het intelligente rekenschrift

Met SmartRekenen versterken we bewezen didactiek met de beste mogelijkheden van ICT.

SmartRekenen bevat een intelligent digitaal rekenschrift die de stappen in de uitwerking van de leerling volgt. Op elke stap geeft SmartRekenen de leerling hints en feedback. Het intelligente rekenschrift is verrijkt met hulpmiddelen, zoals een verhoudingstabel, die de leerling naar eigen inzicht kan gebruiken om verder te komen.

Door deze vorm van ondersteuning draagt ICT, op een motiverende manier, bij aan een bewezen hoger leerrendement.

Probeer SmartRekenen uit

3

Probeer nu!

Wilt u zelf de kracht van SmartRekenen ervaren?
Bekijk de demo, vraag een proeflicentie en een informatiepakket aan of start een pilot met uw klas!