Doelen stellen

In SmartRekenen stelt u als docent de doelen voor een bepaalde periode. Dit kan zowel per klas als per leerling. Hiermee brengt u structuur aan. Binnen het doel kan de leerling in zijn eigen tempo werken.

Naast de leerlijn van de methode kunt u ook zelf doelen samenstellen en zo leerlijnen creëren. Hiermee maakt u een lesplan op maat.

Lees meer

Inzicht tot in detail

Via het docentendashboard ziet u de vorderingen binnen het doel. Door middel van slimme attenties ziet u direct de aandachtsgebieden per klas of per leerling. Zo weet u welke leerlingen extra aandacht verdienen en welke stof u extra kunt behandelen.

Door in te zoomen ziet u de uitwerking van een leerling, inclusief alle tussenstappen. Hiermee krijgt u heel specifiek de problemen in kaart en gaat u lesgeven op maat.

Lees meer

Gericht bijsturen

Op basis van het inzicht dat SmartRekenen geeft, houdt u tijd over om gericht te bepalen hoe en waar u bijstuurt. U geeft bijvoorbeeld een extra instructie, plant de lesstof nogmaals in of differentieert uw klassen optimaal.

Zo helpt SmartRekenen u om de lessen af te stemmen op de behoefte van elke leerling binnen een klas. SmartRekenen verhoogt daarmee de leeropbrengst.

Lees meer

Verrijken met eigen materiaal

Om SmartRekenen nog completer te maken en af te stemmen op specifieke behoeftes van uw leerlingen, kunt u het bestaande materiaal verrijken met eigen theorie, video’s of presentaties. Zo sluit de methode nog beter aan bij uw leerlingen en stemt u de inhoud af op uw manier van lesgeven.

Lees meer

Probeer nu!

Wilt u zelf de kracht van SmartRekenen ervaren?
Bekijk de demo, vraag een proeflicentie aan of start een pilot met uw klas.