Iedere leerling is uniek

Iedereen leert op zijn eigen manier. SmartRekenen biedt leerlingen een passend advies in welke lesstof op dit moment belangrijk is maar geeft ook keuzevrijheid.

Kan een leerling goed zelfstandig werken? Dan krijgt hij meer keuzevrijheid. Heeft een leerling meer moeite met rekenen? Dan neemt SmartRekenen hem meer bij de hand.

Zo sluit SmartRekenen aan bij verschillen in tempo, niveau en de leerstijl tussen leerlingen.

Lees meer

In eigen tempo

SmartRekenen biedt leerlingen de mogelijkheid om elk hoofdstuk te starten met een diagnostische toets. Op basis hiervan wordt duidelijk of de leerling de stof al beheerst of dat de stof nog te moeilijk is.

Wanneer de leerling de stof al beheerst mag hij het oefenen overslaan en verder met het volgende hoofdstuk. Hiermee voorkomen we dat leerlingen onnodig werken aan onderdelen die ze al beheersen.

Wil de leerling toch liever eerst oefenen dan kan dat ook. Na het oefenen volgt dan alsnog de diagnostische toets om te kijken of de leerling de stof beheerst.

Hiermee kan elke leerling in eigen tempo door de stof!

Lees meer

Uitleg en opgaven op maat

Binnen de oefenparagrafen biedt SmartRekenen theorie en opgaven. Ook dit werkt adaptief. Zo kan de leerling kiezen of hij eerst de theorie doorneemt of direct met de opgaven begint. Blijkt dat de opgaven toch te moeilijk zijn, dan kan hij eenvoudig de theorie oproepen.

SmartRekenen beoordeelt op basis van het oefenen automatisch wanneer een paragraaf voldoende beheerst wordt en geeft de leerling een passend advies. Lukt het niet om de paragraaf voldoende te krijgen? Ook dan geeft SmartRekenen advies om verder te gaan.

Zo blijven leerlingen niet hangen in stof die ze goed beheersen of stof die nog te moeilijk is!

Lees meer

Onderhouden en uitdagen

Wanneer een leerling het gewenste referentieniveau doorgewerkt heeft kan hij zichzelf uitdagen of een hoger niveau of onderhouden via de onderhoudsmodus.

In de onderhoudsmodus krijgt de leerling van elk hoofdstuk een korte reeks opgaven om aan te tonen dat de stof nog steeds beheerst wordt. Hiermee wordt de stof ook direct herhaald. Ook volgt na een aantal hoofdstukken een onderhoudstoets.

Zo kan een leerling zijn vaardigheden eenvoudig onderhouden en zorgt SmartRekenen ervoor dat opgedane kennis niet verdwijnt maar in het lange termijn geheugen van de leerling terecht komt.

Lees meer

Probeer nu!

Wilt u zelf de kracht van SmartRekenen ervaren?
Bekijk de demo, vraag een proeflicentie aan of start een pilot met uw klas.