Optimaal voorbereiden op rekentoets of rekenexamen

Alle onderwerpen, alle niveaus
Juiste stof, juiste moment, juiste manier
Stapsgewijs oefenen met hints en feedback
Meest gedetailleerde rapportage
Ook geschikt voor tablets

SmartRekenen: optimaal voorbereiden op rekentoets of rekenexamen

Met SmartRekenen bereidt iedereen zich in zijn of haar eigen tempo voor op de rekentoets (VO) of het rekenexamen (MBO). De methode biedt oefenen en toetsen op 1F, 2F en 3F-niveau. Alle onderwerpen van de rekentoets of het rekenexamen komen aan bod.

De juiste stof, op het juiste moment, op de juiste manier

Door de structuur en opbouw van het materiaal is elk onderwerp voorkennis voor het volgende onderwerp. Hierdoor kan er stapsgewijs naar het eindniveau toegewerkt worden. Leerlingen werken hierbij altijd op hun eigen niveau.

Stapsgewijs oefenen met hints en feedback

Waar anderen inzicht geven of een opgave goed of fout is, gaat SmartRekenen verder door in detail uit te leggen wáár de fout gemaakt is en wát er fout gedaan is. Hier leert de leerling van.
Daarbij biedt SmartRekenen specifieke hints en feedback wanneer een leerling vastloopt, zodat de leerling op de juiste manier wordt geholpen.

Meest gedetailleerde rapportage

SmartRekenen geeft snel en overzichtelijk een totaaloverzicht van het rekenniveau. Vanuit dit overzicht geeft SmartRekenen advies over de aandachtsgebieden, per groep en per individu. Vervolgens kan er ingezoomd worden om alle details inzichtelijk te krijgen.

Ook op de tablet

SmartRekenen is volledig platformonafhankelijk waardoor er altijd en overal met het programma gewerkt kan worden. Zo kan iemand in een computerlokaal met het programma werken, maar ook thuis met een tablet op de bank!

Docenten

Lesgeven op maat

Doordat SmartRekenen leerlingen op het juiste moment de juiste stof op de juiste manier biedt heeft u de tijd en mogelijkheid om leerlingen op maat te bedienen. U kunt uw tijd en aandacht besteden aan minder goede leerlingen en deze helpen op niveau te komen. Goede leerlingen worden niet opgehouden en werken zelfstandig verder. Hiermee krijgt elke leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft.

Volledige grip

Vanuit de rapportage geeft SmartRekenen advies zodat u grip houdt op het proces. U weet welke leerling waar moeite heeft en kunt direct bijsturen. Zo kunt u de leerling extra laten oefenen of leerlingen met dezelfde aandachtsgebieden uitleg geven of in groepjes laten werken.

Leerlingen

In eigen tempo vorderingen maken

Op basis van de resultaten worden leerlingen continu bijgestuurd. Het maken van elke opgave draagt hier aan bij. Hierdoor krijgen leerlingen altijd het best passende advies. Op deze manier kan elke leerling vorderingen maken zonder vast te lopen.

Stapsgewijs oefenen met hints en feedback

Tijdens het oefenen werkt een leerling bij SmartRekenen in stappen. Bij elke stap kunnen er hints gebruikt worden en bij fout gemaakte stappen krijgt de leerling feedback over wat er fout gedaan is. Hierdoor kan er daadwerkelijk geleerd worden!

Ouders

Alle onderwerpen, alle niveaus

Met SmartRekenen wordt uw kind van a tot z voorbereid om een voldoende te halen op de rekentoets/rekenexamen. Uw zoon of dochter maakt een 0-meting en wordt vervolgens naar de onderwerpen gestuurd welke nog niet op niveau zijn.

De beste ondersteuning voor uw kind

In SmartRekenen krijgt uw zoon of dochter bij elk onderwerp ondersteuning. Er is theorie, heldere voorbeelden en bij elke opgave zijn er hints en feedback om uw kind te helpen de opgave op te lossen. Hierdoor wordt rekenen begrijpelijk en kan uw kind het maximale uit zichzelf halen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem direct contact op of vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

 info@smartrekenen.nl

 0513 657 190

 Twitter